שוק הרכיבים האלקטרונים בארץ.

תהליך רכש של רכיבים.

לקבלת הצעת מחיר-ואו למכירת מלאים עודפים

אנא שלח מייל  info@intec-il.com

תהליך רכש של רכיבים אלקטרונים :

תהליך הנו חשוב ביותר במיוחד שימת דגש מיוחד על מספק גורמים:

1) לכל אות ומספר יש משמעות- לכן יש לדייק ולבדוק מק”ט מתאים ב 100 אחוז .                                                  2) שלפעמים בחוסר שימת לב ניתן להזמין פריט שונה לחלוטין או באריזה שונה.                                                                      3) האם ישנם יצרנים תחליפים למוצר זה? ואם כן לפנות אליהם גם בבקשה להצעה.                                              4) מה צפי מידי ? לפיתוח? צפי רבעוני ? שנתי?  האם נחוץ פה הסכם שנתי?                                                5) שמירה על מחירים מספק ( הגנת מחירים).                                                                                   6)  בדיקת מחירים ביחד לשוק.                                                                                                      7) חשוב לדעת מהם זמני אספקה ולהצטייד בהתאם לפי דרישה .                                                                  8) חלון ביטול מול הספקים ובתיאום עם הספק.

קליטת סחורה-  

1) בדיקת מק”ט בדיוק לפי ההזמנה וכמות שהגיע פיזית.                                                                                   2)תאריך יצור האם עברו 48 חודש מזמן היצור?                                                                                                                        3) מסמכי תאימות COC מהיצרן.                                                                                               4 ) האם הפריט באריזה אורגינלית?                                                                                                              5) האם הפריט נפתח ונאטם שוב?  ואם כן האם יש תאריך?                                                                                6) ישנה חשיבות לאחסן את הפריטים במקום ללא לחות ובטמ”פ מתאימה.

זמן אחראיות-

1) לפעמים זמן בין הזמנת המוצר ועד הרכבתו ארוך יותר מזמן אחראיות של המוצר לכן חשוב  יהיה אחראיות מהספק למספיק זמן עד הרכבת המוצר.

קניית רכיבים משוק הפתוח.

Traceability (עקיבות) מקוריות- ישנה חשיבות מרבית לדעת מהיכן רכיב נקנה .                                         ישנה חשיבות   לדעת ” מקוריות” של הרכיב – היכו הוא נקנה ? מאיזה ספק? והאם הספק רכש את הרכיבים “כמלאי עודף” או ישירות מהיצרן.ואם רכיבים נרכשו “כמלאי עודף”- מהיכן הם נרכשו?  לכן חשוב בכל קנייה של רכיבים לקבל אישור COC  מתאים מהיצרן ואם מלאי נרכש “כמלאי עודף” ולא ישירות מהיצרן חשוב שיהיה לך מידע מה מקוריות של הרכיבים.

הדרכת לקוחות לרכש חכם-    

1) ישנם פריטים שבמיוחד בשלב הפיתוח פונה מהנדס הרכיבים לספק זה או אחר ומשתמש במוצר מסויים . המוצר נכנס למערכת ולאותו רכיב יש ללקוח בד”כ הגנת מחירים.

2) לפעמים נכנס מוצר שמתאים ברמת (PIN TO PIN ) של יצרן מתחרה או רכיב עם טכנולוגיה משופרת שמבצע את אותה עבודה במחיר מיוחד, לכן מפה החשיבות לעקוב ולראות כיצד ניתן להוזיל את המוצר.

3) יש לפנות בבקשה להצעה לכל היצרנים המאושרים

4) הזמנות לפי “” JSUT IN TIME.

 

Skip to content